Utópia - Tasunka módra

Innen-onnan felcsipegetett és a magam képére formált gondolatok arról, minek is kéne egy alternatív kormányprogramban szerepelnie.

Friss topikok

Linkblog

XIII. Társadalmi mobilitás

2007.03.15. 17:58 | Tasunka-vitko (tasunka.blog.hu) | Szólj hozzá!

Címkék: program

XIII. Társadalmi mobilitás

1. Több az üres lakás, mint a hajléktalan.

- 6 hónapja (vagy régebben) nem lakott ingatlan szabadon beköltözhető. (A beköltözést be kell jelenteni az önkormányzatnál.)

- Fenti törvény életbe-léptetése előtt 3 hónapos türelmi idő.

- Lakottnak számít egy lakás, ha a villany, víz, gáz stb. (ami be van kötve) fogyasztás rendszeres és normális mértékű (nem 3 nap egy hónapban). Albérletbe adott lakás tehát lakottnak számít. Unokaöcsike bejelentésével viszont nem válik lakottá egy lakás.

- Eredmény: albérlet-árak lemennek. Jobban megéri majd lakást bérelni, mint lakáshitelt felvenni. Ezért a lakáshitel-kamatok is csökkenni fognak. És valószínűleg a lakásárak is csökkennek majd. (Megjegyzés: Ezzel most magam ellen beszélek, mivel éppen tavaly sikerült 20 évre elköteleznünk magunkat lakáshitel-ügyileg, és ha csökken a lakásunk értéke, az nem lesz jó személy szerint nekünk. De valamit, valamiért.)

- Ha olcsóbbak lesznek az albérletek, könnyebb lesz Borsodból Zalába menni dolgozni, ha éppen ott kapna munkát valaki.

A bejegyzés trackback címe:

https://tasunka.blog.hu/api/trackback/id/tr7347002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása