Utópia - Tasunka módra

Innen-onnan felcsipegetett és a magam képére formált gondolatok arról, minek is kéne egy alternatív kormányprogramban szerepelnie.

Friss topikok

Linkblog

VI. Közlekedésbiztonság

2007.03.15. 17:49 | Tasunka-vitko (tasunka.blog.hu) | Szólj hozzá!

Címkék: program

 

VI. Közlekedésbiztonság

1. 0-tolerancia, „durva” büntetések.

- Gyorshajtás büntetése: a jogosítvány és az autó is ugrik. Nincs büntetőpont, meg figyelmeztetés, meg ejnye-bejnye. Árverésen visszavásárolhatja a kocsit, ha tudja. Nincs tűréshatár. Ha 130 km/h a megengedett sebesség, és az előttem haladó 130 km/h-val halad, akkor NEM előzöm meg. Pont.

- Ittas (vagy drogos, ideértve a gyógyszereket is) vezetés büntetése: jogosítvány, és autó ugrik. A sofőr ellen büntetőeljárás indul előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés kísérletének vádjával. Hiszen, amikor inni kezdett, tudta, hogy autóval van. Azt is tudta, hogy mások élete múlhat az ő reakcióidején. Ha balesetet is okoz, akkor a kiszabott börtönbüntetés duplázódik. Ha meg is öl valakit, akkor a tényállás előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés.

- Opcionális büntetések visszaeső gyorshajtóknak (Heinlein után szabadon): nyilvános korbácsolás a község, város főterén. (TV nélkül. Nem kéne show-műsort csinálni belőle, mert akadna, aki „bevállalná” egy kisebb összegért.) Természetesen utána orvosi ellátás, a delikvens költségén.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tasunka.blog.hu/api/trackback/id/tr7746987

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.bloomingtonkatmandu.com 2018.07.13. 01:18:48

10 tipp: Mit nem érdemes örökölni? - MedIQ

Trackback: Recurso 2017.11.15. 21:40:14

Bontonfilm: 2016. júniusi megjelenések - DVDNEWS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása