Utópia - Tasunka módra

Innen-onnan felcsipegetett és a magam képére formált gondolatok arról, minek is kéne egy alternatív kormányprogramban szerepelnie.

Friss topikok

Linkblog

VIII. Élelmiszerbiztonság

2007.03.15. 17:51 | Tasunka-vitko (tasunka.blog.hu) | Szólj hozzá!

Címkék: program

VIII. Élelmiszerbiztonság

1. Vissza kell állítani az uniós csatlakozás előtti ellenőrzési rendszert a külföldről érkező élelmiszerek átvizsgálására.

- Mivelhogy egész jól működött, kár volt leépíteni.

- Természetesen a vizsgálatokat végző szervezetnek a szükséges pénz- és szakember-mennyiséget is meg kell adni – a laborokat korszerűen felszerelni stb.

2. „Egér a kenyérben.”

- Azt az üzemet, üzletet, ahol egérszaros a kenyér, vagy netán bele is sütik a kis aranyost a cipóba, be kell záratni. Persze a nagy összegű bírságon felül. (Nem pár millió forintra gondolok, hanem pl. az áruházlánc egy heti teljes bevételére.) Ugyanez igaz azokra a helyekre is, ahol a pultokon lévő hús 70%-a romlott (szerintem 1% is sok). Mindegy, hogy ez a sarki fűszeres, vagy valamelyik hipermarket. És ha már bezárattuk, többet ki sem engedjük nyitni. Igaz ez az egész hipermarketre akár. Ha akarja a tulaj, eladhatja az épületet a versenytársaknak. De ugyanaz a cég, ugyanott többet nem folytathat kereskedelmi tevékenységet. Ezt egyetlen egyszer kéne megcsinálni, jó nagy csinnadrattával. Meggyőződésem, hogy többre nem lenne szükség.

(Megjegyzés: persze itt sajnos nem alkalmazható a zéró-tolerancia elve, mert nagyon is könnyen el tudom képzelni, amint A hipermarket-lánc emberei éppen romlott húst csempésznek B hipermarket-lánc pultjaira.)

3. „Mérgezett paprika”.

- Megoldása ugyanaz, mint a 2. pontban.

Megjegyzés: Tudom, hogy ez rengeteg dolgozó utcára kerülésével járna. Éppen ezért a dolgozókra is számítok, hogy nem lesznek hajlandóak kitenni a romlott húst, hiszen nem csak a maguk, de a társaik állásával is játszanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tasunka.blog.hu/api/trackback/id/tr2046989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása