Utópia - Tasunka módra

Innen-onnan felcsipegetett és a magam képére formált gondolatok arról, minek is kéne egy alternatív kormányprogramban szerepelnie.

Friss topikok

Linkblog

IV. Sztrájkjog

2007.03.15. 17:46 | Tasunka-vitko (tasunka.blog.hu) | Szólj hozzá!

Címkék: program

 

IV. Sztrájkjog

1. Meg kell szüntetni a minimális szolgáltatás követelményét.

- Ha sztrájk, akkor legyen sztrájk! Csak ott kell megtartani a szolgáltatási, munkavégzési kötelezettséget, ahol emberélet múlik rajta. Tehát baleseti sérültet el kell látni, életmentő műtétet el kell végezni. Idősotthonban, ha nincs hozzátartozó, el kell látni a bentlakót. A tüzeket el kell oltani. Műszaki mentést el kell végezni.

De ha a vasutasok sztrájkolnak, akkor ne induljon egy vonat se, és ami meg leáll két órára, abban se fűtés se semmi. Jegyárusítás szünetel stb. Ha az óvónők, tanítók, tanárok sztrájkolnak, akkor az óvoda, suli bezár, a szülőknek meg kell oldaniuk a gyermekek felügyeletét. Ez már elég nagy kiesést jelentene a munkáltatóknál is.

- Azt hiszem nem kell attól félni, hogy elszalad pl. a pedagógusokkal a ló és hirtelen milliós fizetéseket fognak követelni. Eddig sem tették. Kb. azért harcolnak, hogy a reálkeresetük ne csökkenjen – ami érthető és vállalható.

A bejegyzés trackback címe:

https://tasunka.blog.hu/api/trackback/id/tr746985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása