Utópia - Tasunka módra

Innen-onnan felcsipegetett és a magam képére formált gondolatok arról, minek is kéne egy alternatív kormányprogramban szerepelnie.

Friss topikok

Linkblog

XII. Létfenntartás

2007.03.15. 17:57 | Tasunka-vitko (tasunka.blog.hu) | Szólj hozzá!

Címkék: program

XII. Létfenntartás:

1. Gyermekétkeztetés

- Lásd az alapvetést! Amúgy a kivitelezés megszervezését rá lehetne bízni a gyermekétkeztetési alapítványra, illetve több jól működő segélyszervezet vezetésére.

2. Alapvető élelmiszerek olcsón

- Csinálni kéne egy-egy állami vállalatot, ami null-szaldóval állítana elő és forgalmazna alapvető élelmiszereket. Meghagyva a verseny lehetőségét a magáncégeknek. Azaz fehér- és félbarna kenyeret, zsömlét, cukrot, 2,8%-os tejet stb. lehetne kapni egyszerű csomagolásban, viszonylag olcsón, aki meg kalácsot, kiflit, magos kenyeret sovány (vagy zsíros) tejet stb. akar venni, az megtehetné, csak egy picit drágábban. És persze válogathatna a különböző termékek között. Null-szaldó alatt azt értem, hogy a vállalatnak nem célja a nyereségesség, de nem lehet veszteséges sem! (Kis nyereség belefér, veszteség egyáltalán nem!) Ez egyrészt munkahelyeket teremt, másrészt kicsit leveri az élelmiszer-árakat.

(Megjegyzés: ez itten NEM a kommunista megoldás felélesztése akar lenni. Nem tömjük közpénzzel a vállalatot, hanem, ha veszteséges lenne, akkor árat emel. És nem tiltjuk be a versenytársakat sem.)

A bejegyzés trackback címe:

https://tasunka.blog.hu/api/trackback/id/tr7947000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása