Utópia - Tasunka módra

Innen-onnan felcsipegetett és a magam képére formált gondolatok arról, minek is kéne egy alternatív kormányprogramban szerepelnie.

Friss topikok

Linkblog

IX. Környezetvédelem

2007.03.15. 17:53 | Tasunka-vitko (tasunka.blog.hu) | Szólj hozzá!

Címkék: program

IX. Környezetvédelem

Ez itt most kissé ömlesztve lészen és helyenként konkrét eseteket taglal, de általánosítható.

1. Parlagfű-mentesítés.

- Nincs kiszabható bírság. Kiszabandó van. 2 millió Forint/m2. Jól tetszik látni, 2 milla négyzetméterenként. 25 centiméteresnél magasabb gaz (parlagfű, üröm, útifű és társaik) esetén. 30 nap után sem befizetve a tartozás jelzálogként az ingatlanra kerül, majd újabb 30 nap elteltével az önkormányzat elárverezi az ingatlant. 20 nappal az árverés előtt meg kell jelennie az ingatlannak egy internetes adatbázisban. Kikiáltási ár három független értékbecslő felmérése alapján. Ha nem akad vevő, az ingatlan akkor is az önkormányzat kezelésébe kerül. Ha alkalmas rá, szolgálati lakásnak használható, vagy később értékesíthető – nyilvános árverésen. Amúgy szvsz nem lenne sok ilyen – elég lenne néhány esetet nagy hírveréssel bemutatni.

- Önkormányzati, állami vállalati (pl. MÁV) ingatlan ezzel a módszerrel sajna nem fogható meg. De még mindig vissza lehet hívni a polgármestert, ha nem söpör a saját háza táján. A MÁV és egyebek alól meg nyugodtan ki lehet húzni a telket.

- Ellenőrnek kizárólag legalább 10 éve regisztráltan asztmás, pollen-allergiás ember nevezhető ki (van belőle pár százezer az országban).

2. Osztrák bőrgyárak szennyezik a Rábát.

- Elhűlten hallottam, hogy az ilyen gyárakat engedélyeztetni kell a szomszédos ország hatóságaival és mi ezt megadtuk, sőt, évek óta nem vonjuk vissza. 2006-ban kemény hangú fenyegető levélben közöltük, hogy ejnye-bejnye és megfontoljuk, hogy majd, egyszer visszavonjuk az engedélyt, ha nem állítják le az évek óta tartó szennyezést. No, az ilyen környezetvédelmi miniszter mehet a levesbe. Sőt, az elődei is, akik nem tettek semmit. Sőt, ki kéne velük fizettetni a kárt. De mindenek előtt azonnal megvonni az engedélyt. És az adott cégeknek soha ki sem adni. Másnak is egy évre, aztán évente hosszabbítani – ha tényleg nincs szennyezés.

3. Kipufogógázok mennyiségének csökkentése.

Lásd a közlekedésről, szállításról szóló V. pontot!

A bejegyzés trackback címe:

https://tasunka.blog.hu/api/trackback/id/tr9946994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása